preloader4

محتواها و فعالیت‌های ممنوع در گوگل ادز؛ بررسی مواردی که نباید انجام دهید!

فعالیت ممنوع در گوگل ادز
0 دیدگاه
31 فروردین 1404

گوگل یک شرکت آمریکایی فعال در حوزه فناوری اطلاعات است، که لقب بزرگ‌ترین موتور جستجو در جهان را دارد و همین امر آن را به یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های دنیا تبدیل کرده‌است. نکته جالب درباره شرکت گوگل این است که نزدیک به ۹۵ درصد از درآمد آن از طریق تبلیغات تأمین می‌شود؛ به همین دلیل، گوگل ادز (Google Ads) یکی از کارآمدترین و پردرآمدترین پلتفرم‌ها برای این شرکت محسوب می‌شود.

از سوی دیگر، این پلتفرم فرصتی ارزشمند برای کسب‌وکارهاست تا در موقعیتی صحیح و در مقابل چشمان مخاطبان هدف قرار بگیرند. با این حال، باید توجه داشت که استفاده از این سرویس آن‌قدر که به‌نظر می‌رسد ساده نیست. قرار گرفتن در مسیر تبلیغات گوگل نیازمند رعایت چارچوب‌ها، قوانین خاص و همچنین پرهیز از فعالیت‌های ممنوع در گوگل ادز است؛ چرا که عدم رعایت این قوانین می‌تواند منجر به رد شدن تبلیغ یا حتی تعلیق حساب کاربری شود.

شرکت گوگل تلاش کرده‌است تا با تعیین سیاست‌های تبلیغاتی، فضایی ایمن و منطبق بر استاندارهای جهانی را برای تبلیغات ارائه دهد؛ سیاست‌هایی که زیرپا گذاشتن آنها می‌تواند منجر  به توقف تبلیغ، تعلیق حساب کاربری و یا حتی محرومیت دائمی شود.

براساس آنچه در Google Ads Policy Center بیان شده‌است؛ محتوای ممنوع در تبلیغات گوگل صرفاً محدود به معرفی کالاهای غیرمجاز نمی‌شود. گاهی نوع نگارش متن، نحوه هدف گیری مخاطب و یا حتی محتوای صفحه‌ای که کاربر پس از کلیک با آن مواجه می‌شود، می‌تواند باعث رد شدن تبلیغ یا تعلیق حساب کاربری شود.

در این مقاله، همراه شما هستیم تا به عنوان شریک رسمی گوگل که سال ها در ایران به ارائه خدماتی چون مدیریت اکانت گوگل ادز، بهینه سازی اکانت گوگل ادز، شارژ اکانت گوگل ادز فعالیت می نماید، نگاهی دقیق به انواع محتواها و فعالیت‌هایی که براساس قوانین رسمی گوگل در تبلیغات ممنوع شده است، بیاندازیم.

فعالیت‌های ممنوع در گوگل ادز

محتواهای ممنوع در گوگل ادز

تبلیغ در بستر گوگل ادز، مانند هر فضای حرفه‌ای دیگری، نیازمند پیروی از مجموعه‌ای از قوانین است. قوانینی که اگر نادیده گرفته شوند، نه تنها شانس دیده شدن تبلیغ را از بین می‌برند، بلکه ممکن است باعث محرومیت کامل در استفاده از این پلتفرم شوند.

به بیان ساده‌تر، تبلیغ برخی محتواها به‌طور کامل ممنوع است، علت آن محدودیت فرهنگی یا منطقه‌ای نیست، بلکه به‌علت نقض اصول بنیادین ایمنی، صداقت و احترام به کاربر است. در ادامه، به مهم‌ترین محتواهای ممنوع که باید از انتشار آن جلوگیری شود، پرداخته ایم؛

تبلیغ کالاهای تقلبی

 

گوگل به طور جدی با تبلیغ هرگونه محصول تقلبی از برندهای شناخته شده مقابله می‌کند. تبلیغات کالاهایی که به دروغ به عنوان نسخه اصلی معرفی می‌شوند، یا از لوگو و هویت بصری برندهای معتبر سوء استفاده می‌کنند، خلاف قوانین گوگل است.

تبلیغ محصولات و خدمات خطرناک

تبلیغ هرگونه محتوا و محصولی که ممکن است برای افراد یا جامعه خطرآفرین باشد، ممنوع است. این محصولات و خدمات شامل فروش اسلحه گرم، مواد مخدر، مواد منفجره و دیگر محصولات و خدماتی که می‌توانند به سلامت یا ایمنی افراد آسیب برسانند.

تبلیغ در جهت رفتارهای غیرصادقانه

هرنوع تبلیغ گمراه‌کننده و غیرواقعی در جهت فریب اذهان عمومی، با برخورد جدی گوگل ادز پاسخ داده می‌شوند. تبلیغ نرم‌افزارهای هک یا ابزارهای ایجاد کلیک تقلبی، وعده‌های اغراق آمیز در جهت فریب افراد، نمونه‌هایی از این رفتارهای غیرصادقانه تلقی می‌شوند.

تبلیغ محتواهای نامناسب

هر گونه محتوایی که در آن به ترویج خشونت، نفرت، نژادپرستی،تبعیض یا آزار قشر یا گروهی پرداخته شود، در تبلیغات گوگل جایگاهی ندارد. همچنین به نمایش گذاشتن تصاویر و صحنه‌های آزاردهنده، یا تشویق به انجام رفتارهای ضداجتماعی، می‌تواند به رد شدن تبلیغ یا بسته شدن دائمی حساب کاربردی منجر شود.

محتواهای ممنوع برای انتشار در گوگل ادز

فعالیت‌های ممنوع در گوگل ادز

کمی فراتر از نوع محتوا، گوگل به رفتار تبلیغ‌کنندگان نیز بسیار حساس است؛ برخی فعالیت‌ها، به دلیل سوء استفاده از سیستم، نقض حریم خصوصی کاربران یا ارائه اطلاعات اشتباه و گمراه‌کننده، در فهرست فعالیت‌های ممنوعه گوگل قرار دارند. درادامه، باهم به بررسی این نوع فعالیت‌ها نیز خواهیم پرداخت؛

سوءاستفاده از سیستم تبلیغاتی گوگل

براساس راهنمای رسمی گوگل در Google Ads Policy، هرگونه تلاش و فعالیت در جهت دور زدن سیاست‌های گوگل، ممنوع است. این فعالیت‌ها شامل تکنیک‌هایی مانند مخفی سازی بخش‌هایی از محتوا، هدایت کاربران به صفحات متفاوت از هر کلیک، یا ایجاد نسخه‌های مختلف از یک آگهی برای فرار از فیلترهای نظارتی می‌شوند. این نوع اقدامات در تبلیغ، نه تنها بر خلاف قوانین گوگل است، بلکه موجب بی اعتمادی کاربر در فضای آنلاین می‌شود.

جمع‌آوری اطلاعات شخصی کاربران بدون رضایت

شرکت گوگل مشخصا اعلام کرده است که جمع آوری اطلاعات حساس و شخصی، بدون رضایت صریح و مشخص کاربران، ممنوع است. اطلاعاتی مانند شماره تماس، آدرس ایمیل، اطلاعات مالی و یا موقعیت مکانی آنها نباید بدون اطلاع و رضایت شفاف از کاربران گرفته، ذخیره و پردازش شوند. عدم رعایت این اصل از قوانین گوگل، نه فقط از منظر سیاست‌های گوگل، بلکه از نظر قوانین حریم خصوصی بین‌المللی  (مانندGDPR) نیز تخلف محسوب می‌شود و می‌تواند تبعات حقوقی جدی برای متخلف در پی داشته باشد.

ارائه اطلاعات نادرست یا گمراه‌کننده

صداقت در تبلیغات، یکی از مهم‌ترین اصول تبلیغات در گوگل ادز است. استفاده از آمارهای اغراق آمیز، دادن وعده‌های بی پایه و یا ابهام در بیان شرایط واقعی، همگی می‌توانند موجب رد شدن تبلیغ در گوگل ادز شوند. برای مثال، عنوان تبلیغاتی مانند«کسب درآمد میلیونی در یک هفته» بدون پشتوانه مشخص، در دسته محتواهای فریبنده و غیرواقعی جای دارد. اعتماد کاربران به تبلیغات در فضای دیجیتال، تا حد بسیاری به شفافیت و صداقت در بیان اطلاعات بستگی دارد؛ زیر پا گذاشتن این اصول نه فقط تاثیر منفی بر کمپین تبلیغاتی دارد، بلکه در بلند مدت آسیبی جدی بر تصویر برند در ذهن مخاطب وارد می‌کند.

محتواهای محدود شده در گوگل ادز

گوگل یک شرکت آمریکایی فعال در حوزه فناوری اطلاعات است که لقب بزرگ‌ترین موتور جستجو در جهان را دارد و همین امر، آن را به یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های دنیا تبدیل کرده‌است. نکته جالب درباره شرکت گوگل این است که نزدیک به ۹۵ درصد از درآمد آن از طریق تبلیغات تأمین می‌شود؛ به همین دلیل، گوگل ادز (Google Ads) یکی از کارآمدترین و پردرآمدترین پلتفرم‌ها برای این شرکت محسوب می‌شود.

از سوی دیگر، این پلتفرم فرصتی ارزشمند برای کسب‌وکارهاست تا در موقعیتی صحیح و در مقابل چشمان مخاطبان هدف قرار بگیرند. با این حال، باید توجه داشت که استفاده از این سرویس آن‌قدر که به‌نظر می‌رسد ساده نیست. قرار گرفتن در مسیر تبلیغات گوگل نیازمند رعایت چارچوب‌ها، قوانین خاص و همچنین پرهیز از فعالیت‌های ممنوع در گوگل ادز است؛ چرا که عدم رعایت این قوانین می‌تواند منجر به رد شدن تبلیغ یا حتی تعلیق حساب کاربری شود.

گوگل ادز، با تمام ظرفیت‌ها و فرصت‌هایی که در اختیار تبلیغ‌کنندگان می‌گذارد، دنیایی‌ست با قوانین خاص خودش. قوانینی که اگرچه گاهی سخت‌گیرانه به‌نظر می‌رسند، اما برای محافظت از تجربه کاربر و ایجاد یک فضای رقابتی سالم طراحی شده‌اند.

پایبندی به این چارچوب‌ها، به‌ویژه در حوزه‌هایی که مرز میان مجاز و ممنوع چندان واضح نیست، نیاز به دقت و شناخت دارد. تجربه نشان داده حتی یک اشتباه کوچک، می‌تواند باعث رد شدن تبلیغ یا تعلیق حساب کاربری شود؛ اتفاقی که هیچ برندی دوست ندارد تجربه‌اش کند.

همچنین، برخی موضوعات و محتواها از نگاه گوگل نه کاملاً ممنوع، بلکه در دسته‌ی “محدود شده‌ها” قرار دارند؛ به این معنا که تبلیغ این موضوعات تنها در صورتی مجاز است که شرایط خاصی رعایت شود و محدودیت‌های مشخصی از سوی تبلیغ‌کننده پذیرفته شوند. این موضوعات معمولاً به حوزه‌هایی مربوط می‌شود که از یک‌سو جزئی از نیازهای واقعی کاربران هستند، و از سوی دیگر ممکن است از لحاظ فرهنگی، قانونی یا اخلاقی، حساسیت‌های ویژه‌ای به همراه داشته باشند.

رویکرد گوگل در مواجه با این نوع موضوعات، ایجاد تعادل است؛ تعادلی میان دسترسی آزاد کاربران به اطلاعات، و حفظ امنیت روانی، فرهنگی و حقوقی دیگر کاربران. به همین دلیل است که برخی تبلیغات مرتبط با محتوای بزرگسالان، الکل، قمار تنها در صورتی مورد تایید است که از فیلترهای سنی، جغرافیایی و محتوایی گوگل عبور کنند، و همچنین با هنجارهای بومی کشورهدف نیز همخوانی داشته باشند. در ادامه مقاله، به بررسی برخی از این موضوعات در دسته “محدود شده” خواهیم پرداخت و شرایط تبلیغ برای هر کدام را نیز بررسی خواهیم کرد؛

تبلیغ محتوای بزرگسالان

تبلیغ محتوای بزرگسالان

تبلیغ محصولات و محتواهای مخصوص بزرگسالان مانند، محصولات جنسی، سایت‌های دوستیابی تنها در صورتی مجاز است که به درستی برچسب‌گذاری شده باشند و صرفا به کاربران دارای سن قانونی در مناطق مجاز نمایش داده شوند.

براساس Google Ads Restricted Content، نمایش چنین تبلیغاتی در بسیاری از کشورها و ایالت‌ها ممنوع و یا محدود است. هدف‌گیری جغرافیایی دقیق و ایجاد فیلتر سنی مناسب، در این دسته از تبلیغات بسیار حیاتی و ضروری است.

تبلیغ نوشیدنی‌های الکلی

تبلیغ نوشیدنی‌های الکلی از پیچیده‌ترین حوزه‌های تبلیغات گوگل است. در بسیاری از کشورها، چنین تبلیغاتی کاملا ممنوع اعلام شده است. این درحالی‌ست که در سایر کشورها، فقط با دریافت تاییدیه و اعمال محدودیت‌های سنی و محتوایی قابل اجرا هستند. بطورکلی، برای تبلیغ نوشیدنی‌های الکلی، تبلیغ باید شامل پیام مسئولانه درباره مصرف الکل باشد، از هدف‌گیری افراد زیر سن قانونی پرهیز کند و در کشورهایی که قانونا این فعالیت مجاز است، نمایش داده شود.

تبلیغ قمار و شرط‌بندی

تبلیغ در این حوزه نیز مانند تبلیغ نوشیدنی‌های الکلی، فقط در کشورهایی که قانونا این عمل را مجاز می‌دانند، قابل اجراست؛ البته آن هم فقط در صورت دریافت مجوز رسمی از گوگل. این خدمات شامل سایت‌های شرط‌بندی، بلیت‌های بخت‌آزمایی، کازینوهای آنلاین و اپلیکیشن‌های مرتبط با حوزه قمار می‌شوند.

تبلیغ داروها و محصولات درمانی

اگر بخواهیم به حساس‌ترین موارد محدودشده از نظر گوگل بپردازیم، می‌توانیم نگاهی به تبلیغات مرتبط با داروها، مکمل‌های غذایی و یا درمان‌های پزشکی بیاندازیم. تبلیغ هرگونه دارو، حتی اگر در کشور مقصد استفاده از آن مجاز باشد، تنها با دریافت تاییدیه رسمی از گوگل ممکن است. همچنین باید گفت که گوگل اجازه تبلیغ محصولات درمانی غیرمجاز، غیرعملی یا فاقد مستندات پزشکی را نمی‌دهد. ادعاهای درمانی اغراق‌آمیز، یا توصیه‌های پزشکی بدون پشتوانه حرفه‌ای، می‌توانند منجر به مسدود شدن تبلیغ شوند.

قوانین فنی و ویراستاری محتوا در گوگل ادز

پس از بررسی اجمالی قوانین و چارچوب شرکت گوگل درباره محتواها و فعالیت‌های تبلیغ‌کنندگان، بد نیست اگر به اصول نگارشی و ویرایش متن نیز بپردازیم، چرا که این اصول نقش تعیین‌کننده‌ای در تأیید یا رد تبلیغات دارد.

رعایت اصول نگارشی در تبلیغات گوگل

نگارش دقیق و شفاف، بدون خطاهای زبانی تنها یک نکته ظاهری در متن تبلیغات نیست؛ بلکه بخشی از استاندارهای محتوایی گوگل محسوب می‌شود. برای پذیرفته شدن متن تبلیغ توسط گوگل باید بدانیم که استفاده از واژگان قابل فهم، ساختار درست جمله بندی، پرهیز از افراط در استفاده از علائم نگارشی همگی بسیار تائیرگذار هستند.

بر اساس آنچه در راهنمای ویراستاری تبلیغات گوگل Editorial Standards – Google Ads آمده است، تبلیعاتی که حاوی غلط املایی و یا گرامری باشند، بر سرعت رد می‌شوند، این موضوع علاوه برآنکه یک الزام فنی است، بیشتر نماینگر احترام به مخاطب و نشانه‌ای از عملکرد حرفه‌ای برند خواهد بود.

تجربه کاربری مطلوب در صفحه فرود

صفحه‌ای که کاربر پس از کلیک وارد آن می‌شود، باید شفاف، سریع و مرتبط با محتوای تبلیغ باشد. اگر تجربه کاربری صفحه ضعیف باشد و یا پیام تبلیغ با محتوای صفحه همخوانی نداشته باشد، احتمال رد شدن آگهی از سوی گوگل بسیار بالا خواهد بود.

رعایت نیازمندی‌های فنی تبلیغات

در اجرای تبلیغات، فرمت تمامی فایل‌ها، حجم، ابعاد و حتی نحوه اجرای اسکریپت‌ها باید مطابق با استانداردهای مشخص شده از سمت گوگل باشد. علاوه بر این، تبلیغات باید در تمام دستگاه‌ها از جمله دسکتاپ، موبایل، تبلت نمایش مناسبی داشته باشد و کاربر با بهم ریختگی متون، عکس ها و محتوا روبه‌رو نشود؛ رعایت این اصول به بهبود امتیاز کیفی تبلیغ (Quality Score) نیز کمک می‌کند.

راهنمای الزامات فنی گوگل ادز

جمع بندی

گوگل یک شرکت آمریکایی فعال در حوزه فناوری اطلاعات است که لقب بزرگ‌ترین موتور جستجو در جهان را دارد و همین امر، آن را به یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های دنیا تبدیل کرده‌است. نکته جالب درباره شرکت گوگل این است که نزدیک به ۹۵ درصد از درآمد آن از طریق تبلیغات تأمین می‌شود؛ به همین دلیل، گوگل ادز (Google Ads) یکی از کارآمدترین و پردرآمدترین پلتفرم‌ها برای این شرکت محسوب می‌شود.

از سوی دیگر، این پلتفرم فرصتی ارزشمند برای کسب‌وکارهاست تا در موقعیتی صحیح و در مقابل چشمان مخاطبان هدف قرار بگیرند. با این حال، باید توجه داشت که استفاده از این سرویس آن‌قدر که به‌نظر می‌رسد ساده نیست. قرار گرفتن در مسیر تبلیغات گوگل نیازمند رعایت چارچوب‌ها، قوانین خاص و همچنین پرهیز از فعالیت‌های ممنوع در گوگل ادز است؛ چرا که عدم رعایت این قوانین می‌تواند منجر به رد شدن تبلیغ یا حتی تعلیق حساب کاربری شود.

گوگل ادز، با تمام ظرفیت‌ها و فرصت‌هایی که در اختیار تبلیغ‌کنندگان می‌گذارد، دنیایی‌ست با قوانین خاص خودش. قوانینی که اگرچه گاهی سخت‌گیرانه به‌نظر می‌رسند، اما برای محافظت از تجربه کاربر و ایجاد یک فضای رقابتی سالم طراحی شده‌اند.

پایبندی به این چارچوب‌ها، به‌ویژه در حوزه‌هایی که مرز میان مجاز و ممنوع چندان واضح نیست، نیاز به دقت و شناخت دارد. تجربه نشان داده حتی یک اشتباه کوچک، می‌تواند باعث رد شدن تبلیغ یا تعلیق حساب کاربری شود؛ اتفاقی که هیچ برندی دوست ندارد تجربه‌اش کند.

اگر قرار است کمپین‌های تبلیغاتی با اطمینان و بازدهی بالا اجرا شوند، همراهی با تیمی که این مسیر را به‌خوبی می‌شناسد و خرید اکانت ادوردز از یک مجموعه معتبر، منطقی‌ترین انتخاب است. تیم ادمون، با شناخت دقیق از سیاست‌های گوگل، به شما کمک می‌کند نه فقط در فضای تبلیغات حضور داشته باشید، بلکه با خیال راحت، به نتایج مثبت آن فکر کنید.

منبع:

https://support.google.com/adspolicy/answer/6008942

https://support.google.com/adspolicy/answer/6015406

https://support.google.com/adspolicy/answer/6020954

https://support.google.com/adspolicy/answer/6020956

https://support.google.com/adspolicy/answer/6014299

https://support.google.com/adspolicy/answer/6021546

https://support.google.com/adspolicy/answer/6020955

https://support.google.com/google-ads/answer/1722096

 

 

دسته بندی‌ها:

دیدگاه شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خدمات اکانت ها

مدیریت اکانت اکانت اختصاصی شارژ اکانت

نظارتی ها

ضد تقلب نقشه حرارتی ضبط جلسه

رشد سریع

رفع ساسپندی بهینه سازی کمپین طراحی لندینگ پیج

منابع

پرسش های متداول تجربیات ما در شرکت ها تبلیغات ما در صنایع

ادمون

درباره ما تیم ما ارتباط با ما
دفتر تهران_office

دفتر تهران

ایران، تهران، شیخ بهایی شمالی، برج صدف، طبقه ۱۴ واحد ۱۴۱

دفتر امارات_office

دفتر امارات

امارات، دبی، بیزینس بی، اکسچنج تاور، طبقه 20 واحد 2003